Coöperatie AllemansGilde aanwezig bij werkbezoek Koning Willem- Alexander.

Op 13 februari is de Apeldoornse sociale coöperatie AllemansGilde aanwezig geweest bij het werkbezoek van Koning Willem-Alexander. De koning was op bezoek bij LaNSCO, het landelijk Netwerk van en voor sociale coöperaties waar ook AllemansGilde lid van is. Koning Willem-Alexander vroeg naar de ervaringen en geleerde lessen van deze nieuwe beweging.

Sociale Coöperaties In heel Nederland zijn er nu 20 sociale coöperaties en er komen er steeds meer bij. In een sociale coöperatie kunnen mensen, met behoud van uitkering, hun bedrijf opzetten. Het doel is dat mensen die moeilijk aan het werk komen weer de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Zij krijgen de tijd, ruimte en begeleiding vanuit de coöperatie om hun ideeën, talenten en vaardigheden in te zetten en te ontwikkelen om uiteindelijk (gedeeltelijk) geen gebruik meer te hoeven maken van een uitkering.

Het is een innovatieve manier waarbij mensen zelf aan het stuur staan en zo op een andere manier weer deel kunnen nemen aan de arbeidsmarkt.

Landelijk Netwerk Sociaal Coöperatief Ondernemen Koning Willem-Alexander sprak met de initiatiefnemers van de Vrije Uitloop Breda en andere sociale coöperaties uit het land. Ook sprak hij met ondernemers en het net opgerichte Landelijk Netwerk Sociaal Coöperatief Ondernemn: LaNSCO.

LaNSCO neemt deel aan het Groeiprogramma van het Oranjefonds waarvan Koning Willem-Alexander de beschermheer is. Tijdens dit werkbezoek toonde hij zich zeer geïnteresseerd in de nieuwe mogelijkheden die sociale coöperaties zoals AllemansGilde bieden. Met o.a. ondersteuning van het Oranjefonds kan deze nieuwe beweging verder groeien in Nederland.
Contactgegevens

Voor meer informatie over De Coöperatie AllemansGilde zie de website www.allemansgilde.nl Voor meer informatie over LaNSCO zie website www.ondernemenmeteenuitkering.nl

Contactpersoon: Jacqueline Pol 06-51636597

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *