Change your cover photo
Change your cover photo

"Mooie Creaties met een eigen verhaal"

This user account status is Approved

Mijn naam is Helen Vonhof. Ik ben de oprichtster van Magical Stories and Jewelry.

Als kind was ik al gefascineerd door sprookjes, legendes en de natuur. Ik kon me urenlang verliezen in een oud sprookjesboek, vol nostalgische illustraties en spannnende avonturen.
Tijdens mijn zwerftochten in het bos, verzamelde ik de mooiste stenen en spulletjes, die ik zorgvuldig in een oude houten kist bewaarde. Als ik dan later de schatten in mijn kist bekeek, voelde ik weer de zon op mijn huid en hoorde het gezoem van de bijen om me heen. De natuur was een magische plek voor mij, vol leven en verwondering.
Mijn passie voor oude boeken, ben ik ook nooit meer kwijtgeraakt. Mijn hart gaat nog steeds sneller kloppen als ik een oud “versleten´ boek tegenkom. Welke vergeten verhalen en oude wijsheden staan erin? Zitten er mooie illustraties in? (Het liefst met gouden krullen natuurlijk.)
Tijdens mijn werk in de zorg, ben ik me altijd blijven verdiepen in symboliek en oude verhalen. In mijn (schaarse) vrije tijd, creëerde ik dan ook bijzondere objecten, die hierop geïnspireerd waren. Deze ideeën kwamen vaak tot stand, tijdens mijn lange wandelingen in de natuur.

Toen ik besloot een eigen bedrijf te beginnen was de keuze al snel gemaakt. Mooie creaties maken met een eigen verhaal. Bijzondere objecten vol symboliek die mensen inspireren!

Voor Magical Stories and Jewelry ontwerp ik symbolische objecten. Unieke sieraden, uitbundige boekenleggers, inspiratie kaarten en 3D objecten gebaseerd op de natuur. De rode draad in de gehele collectie blijft natuurlijk de inspiratie uit oude verhalen en symboliek.

Als basismateriaal gebruik ik vaak afgedankte voorwerpen en/of spullen uit de natuur. Een oud beschadigd boek met mooie illustraties. Versleten sieraden die doelloos in een laatje liggen. Een steen of takje op de grond, dat niemand ziet liggen. Of vergeten voorwerpen, aangetast door de tand des tijds. Door “onzichtbare” materialen te combineren met vergeten verhalen, ontstaat er een nieuw verhaal. Een magisch sprookje met een zweem van vintage. Zichtbaar in een uniek sieraad, boekenlegger of accessoire.

Dus als jij je graag laat verrassen. Houdt van uniek verhalen en bijzondere accessoires. Neem dan een kijkje op mijn instagram account: (#helensatelier).

Mocht jezelf een laatje hebben vol kleine schatten, die je wilt verwerken in een nieuw object (sieraad, boekenlegger of ander accessoires), dan kun je ook bij mij terecht. Zo wordt ook jouw speciale verhaal zichtbaar!

Sinds kort is er ook een lijn voor kinderen. Hier zijn sprookjesachtige accessoires voor kinderen te vinden. Kleurrijke sieraden, boekenleggers, slingers en andere accessoires.) Te zien op instagram: (#magicalforkids).

Foto1
Foto1 #16