Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

november 2018

Training coöperatief sociaal ondernemen

5 november 2018 @ 00:00 - 11 februari 2019 @ 00:00

Vanuit het Groeiprogramma van het Oranjefonds krijgen Erna Smeekens en haar compagnon Hans Ubbo het komend jaar de mogelijkheid om twee experimenten te doen in het kader van het coöperatief scharrel ondernemen in Nederland. Een ervan is het ontwikkelen van een methodiek voor scharrelondernemers en kartrekkers. Voor zij de methodiek in de wereld brengen, gaan ze deze testen bij twee coöperaties. Dat betekent dat twee coöperaties in Nederland de kans krijgen deze methodiek kosteloos 'getraind' te krijgen (van Erna en Hans) en hen van feedback voorzien zodat we eventuele aanpassingen kunnen maken en we een werkende methodiek uit kunnen brengen.

Afgelopen jaren hebben zij ontdekt dat er voor de specifieke vaardigheden voor coöperatieve scharrelondernemers in Nederland geen passend aanbod is. Reguliere ondernemers-trainingen matchen niet met de vragen die scharrelondernemers hebben. En daarom hebben zij afgelopen jaar samen met Cordaid een methodiek ontwikkeld. Deze bestaat uit 13 wekelijkse trainingen van een dagdeel voor de aanstaande scharrelondernemers en 6 extra dagen voor de kartrekkers. 

In 13 (aansluitende) weken gaan zij actief en zeer interactief aan de slag met basis-ondernemersvaardigheden en een aantal persoonlijke groei tools.
De kartrekkers krijgen in 6 extra modules informatie over het runnen van een coöperatie, groepsprocessen en aanverwante coöperatie-zaken.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen